vineri, 25 martie 2016

Cum sa-ti creezi un buget pentru vacante

Orice persoana care lucreaza minim 8 ore pe zi simte nevoia sa plece in cel putin o vacanta anual. Banii reprezinta insa un impediment importat pentru multi dintre noi atunci cand ne planificam concediile si, de cele mai multe ori, ne obliga sa apelam la solutii de compromis.

Studiile vorbesc despre faptul ca o persoana are nevoie, in medie, de cel putin 10 zile pe an, petrecute intr-un loc special, alaturi de minim o persoana draga. Cu toate acestea, statistic vorbind, tot mai putini romani isi permit luxul de a pleca intr-o vacanta scumpa, in tara sau in strainatate. Totusi, este de mentionat faptul ca majoritatea romanilor au declarat ca si-ar permite sa-si petreaca intre 1 si 2 conedii pe an in strainatate, dar nu reusesc sa puna bani deoparte.


Conform blogului financiar Finanza, exista cateva metode prin care poti face economii substantiale fara prea mult efort. Mai jos gasesti doua dintre aceste metode:

1. Calculeaza-ti dinainte bugetul pe intreaga luna

Atunci cand primesti salariul, de multe ori esti tentat sa cheltuiesti o mare parte din el la inceputul lunii, iar spre finalul sa restrangi din cheltuieli. Totusi, cum ar fi daca inainte sa inceapa luna ti-ai crea un buget realist cu toate lucrurile de care ai nevoie? Cu siguranta vei gasi bani pe care sa-i pui deoparte intr-un fond de economii si de care sa te folosesti mai tarziu cum iti doresti. 

2. Fa cat mai multe depuneri

Odata ce ai gasit calea de a economisi lunar, trebuie sa stii ca vei castiga si mai mult daca vei reusi sa-ti pastrezi constant o suma medie sau mare in banca pentru dobanda. In acest fel, nu doar ca poti avea mereu bani pusi deoparte pentru urgente, dar vei acumula si suma din dobanda lor, fara sa faci absolut nimic.

Acestea fiind spuse, analizeaza-ti cat mai eficient nevoile reale, creeaza-ti un buget lunar pentru ele si depune restul banilor intr-un cont care sa-ti aduca cat mai multe beneficii de pe urma lor. Dupa un an sau doi, ar trebui sa-ti poti permite orice vacanta iti doresti. In limitele situatiei tale financiare, bineinteles. :)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu