luni, 21 decembrie 2015

Cum sa ajungi un bun cetatean al acestei tari

Nu foarte multa lume stie, dar calitatea de "cetatean bun" al unei tari este o calitate care se castiga cu greu si cu mult efort. Practic, nu orice persoana care poseda un act de identitate si un pasaport se poate considera un cetatean bun. Pentru asta, trebuie sa te implici activ in comunitatea tarii tale si sa ajuti sistemul sa se dezvolte in functie de preferintele si dorintele majoritatii.

Persoanele care cred in patriotism nu sunt intotdeauna cele pe care le numim cetateni bun. Nici persoanele care apar la televizor facand acte de caritate sau alte lucruri care starnesc reactii pozitive din partea publicului. Cetatenii buni sunt toti acei oameni care ajuta intr-un fel sau altul fara sa anunte acest lucru si fara sa ceara ceva in schimb.



Un exemplu de cetatean bun este cel care gaseste un portofel pe strada si il returneaza posesorului. Sau cel care tine usa de la lift unei persoane in varsta aflata la mare departare. Un cetatean bun mai inseamna si cel care merge la vot in cunostinta de cauza sau cel care nu clanxoneaza fara motiv atunci cand se afla in trafic.

Daca iti doresti sa fii un cetatean bun, incearca sa vezi partea frumoasa a lucrurilor. Poti sa incepi chiar de acum si rezultatele se vor vedea imediat.

Pe scurt, INCEPE ACUM!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu