joi, 28 ianuarie 2016

Cum sa-ti faci mai mult timp pentru tine

Fiindca traim intr-o lume in care avem tot mai putin timp pentru noi, este foarte important ca macar din cand in cand sa ne rezervam momente de relaxare totala care sa ne reincarce bateriile. Nu este deloc usor sa faci acest lucru in conditiile in care ai un program extrem de incarcat si responsabilitati tot mai mari. Cu toate acestea, oamenii nu sunt roboti si nu pot fi programati sa dea randament 100% in fiecare actiune pe care o intreprind.


Tocmai din acest motiv, iti recomandam ca macar o data pe saptamana sa-ti rezervi o zi in care sa nu faci absolut nimic altceva decat sa te relaxezi. Cum faci acest lucru? In primul rand, consulta-ti agenda si prioritizeaza toate lucrurile pe care le ai de facut intr-o saptamana. Dupa aceea, incearca sa identifici cateva lucruri mai putin importante care pot fi amanante pentru saptamanile urmatoare. In momentul in care ai gasit aceste lucruri, inlocuieste-le cu cateva activiati care iti plac.

Fie ca vorbim despre un sport, cumparaturi sau jocuri pe calculator, orice activitate care iti permite sa te relaxezi total este vitala pentru buna functionare a organismului si psihicului tau. Pune pe hartie lucrurile care iti plac si gaseste o forma in care poti sa le faci pe toate, de cat mai multe ori posibil, in cursul unui an. 

La final, vei vedea cat de mult te poate ajuta un astfel de exercitiu si cat de bine iti va prinde sa te relaxezi atunci cand pur si simplu simti ca nu mai dai randament in activitatile tale principale. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu