joi, 26 mai 2016

Cum te pregatesti inainte de a pleca in concediu

Iata ca a venit momentul sa acorzi cateva minute, pentru a te informa despre mini-vacanta pe care ti-ai planuit-o de ceva timp in Republica Dominicana. Niciodata nu putem sa anticipam inainte ceea ce ne asteapta, insa emotiile sunt mari mai ales ca o sa avem parte de un concediu pe un alt continent. Senzatiile tari si provocarile care iti vor iesi in cale, vor ramane memorabile in mintea ta, acestea fiind chiar farmecul calatoriei. Agentia de Turism Q Travel iti ofera o asemenea vacanta de neuitat, prilej numai bun de a invata cateva ceva despre cultura dominicana.


Cu siguranta te vei simti ca in paradis, daca ai ales sa iti petreci concediul in Punta Cana, pentru ca in sfarsit ai sansa sa vezi insulele Caraibe pe care doar in filme le-ai putu admira.

Inainte de a pleca pe un alt continent necunoscut, trebuie sa tii cont de cateva aspecte:

1. Bucataria dominicana, mixul intre mai multe culturi

Specialitatiile acestei tari sunt puternic influentate de trei culturi: spaniola, africana si taino.  Bananele fripte sunt cele care predomina in farfuria oricarui cetatean, fiind un fel de mancare preferat al dominicaniilor pe care il servesc strainilor. Pe langa acest desert, mai sunt si alte doua delicii care fac parte din bucataria traditioala: magu, piureul de pastai verzi si supa de cartofi cu carne.


2. Muzica si sportul, lucruri care nu se trec cu vederea

Daca pana acum nu ai cuoscut ritmurile bachata, poti sa stai linistit in acesta privinta. O data ce ai ajuns pe strazile din Republica Dominicana, o sa auzi cum ritmurile latino dau viata orasului. Asa ca incearca sa te imbraci cat mai lejer, atunci cand doresti sa te plimbi prin oras pentru ca nu este exclus sa dansezi putin. La capitolul sport, baseball-ul este cel dupa care tinerii sunt innebuniti si pe care cei mai multi aleg sa il practice.

3. Fii atent la bugetul tau si nu cheltui foarte mult

Se pare ca cele mai ieftine si mai accesibile pentru turisti sunt chiar insulele Caraibe pe care Q Travel le recomanda sa le alegeti, tocmai din acest motiv.  Un lucru destul de interesant este ca in aceasta tara cei care vand produsele la tarabe pun pretul in functie de cum arati sau cum reactionezi. De aceea incearca sa pari cat mai mirat pentru a beneficia de un pret mai mic! Se pare ca aici totul este posibil: poti sa conduci si sa vorbesti in acealsi timp la telefon, pentru ca nu sunt asa stricti ca in Romania.

Astea sunt cateva dintre curiozitatile despre Republica Dominicana, dar mai trebuie sa stiti ca o data ce ati ales Agentia de Turism Q Travel si faceti o excapada pe un continent nou, o sa ai sansa sa vezi si delfinii care vor inota alaturi de tine.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu