luni, 6 iunie 2016

Cum iti dai seama ca relatia ta nu mai functioneaza

In orice relatie, exista momente cand lucrurile functioneaza mai putin placut si totul pare sa devina un chin pentru parteneri. Certuri, discutii, probleme care nu se mai rezolva, toate acestea aduc uneori cuplul intr-un stadiu in care nimic nu mai este la fel, iar farmecul relatiei de la inceput se pierde treptat. De regula, acesta este si momentul in care siguranta pe sentimentele celuilalt fata de tine dispar, iar in locul ei apare indoiala si neincrederea in persoana de langa tine.


In aceste momente, nu trebuie sa lasi suspiciunile sa-ti afecteze iremediabil relatia. Ghideaza-te dupa cateva semnale evidente care iti vor spune daca relatia ta mai functioneaza si merita intretinuta sau nu:

1. Iti evita telefoanele

Daca la inceput statea cu telefonul in mana asteptand sa suni, iar acum iti raspunde abia la a doua sau a treia incercare, inseamna ca ceva s-a intamplat. Totusi, inainte sa te grabesti sa tragi concluzii, incearca sa-ti raspunzi la cateva intrebari: E posibil sa aiba dintr-o data mai multa treaba decat inainte? Am devenit cumva o persoana mai paranoica decat inainte? Daca raspunsul este da la ambele, mai da-i putin timp.

2.  Se enerveaza tot mai des din motive neinsemnate

Anxietatea si irascibilitatea intr-un cuplu sunt primele semne care iti spun ca ceva s-a intamplat si ca relatia nu mai functioneaza in parametrii corespunzatori. Daca gaseste de fiecare data motive de cearta chiar daca ele nu exista, inseamna ca trebuie sa ai o discutie serioasa cu persoana iubita si sa ajungeti la un compromis.


3. Te invinuieste constant pentru propriile insuccese

Un alt semnal extrem de ingrijorator din partea partenerului sau partenerei este momentul in care incepe sa-si proiecteze frustrarile si nereusitele asupra ta. Fie ca e vorba de un autobuz pierdut, fie ca vorbim de lucruri mai importante, daca incepe sa faca o obisnuinta din a te acuza inseamna ca este momentul sa-ti pui intrebari mai serioase cu privire la relatia voastra.

Acestea fiind spuse, daca te afli intr-o situatie asemanatoare, incearca sa tii cont de aceste sfaturi si sa-ti regasesti cat mai repede echilibrul. Atat tu, cat si relatia ta depinde de asta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu