sâmbătă, 18 iunie 2016

Cum trebuie sa oferim un cadou pentru un efect maxim

Cadoul reprezinta un semn de respect si atasament fata de persoana careia ii oferim cadoul, indiferent daca acesta este oferit in cosuri cadou sau nu. Pentru ca a oferi un cadou nu este un lucru atat de simplu, cum probabil cred foarte multi dintre noi, am ales ca in cadrul acestui articol sa scriu despre regulile pe care trebuie sa le respectam in momentul in care oferim un cadou.

Chiar daca unii dintre noi sunt tentati sa lase lipit pretul pe respectivul cadou, asta pentru ca persoana careia i-am oferit cadoul sa observe cat de mult il apreciem, acest lucru nu trebuie facut sub nici o forma. Ba mai mult decat atat, este o lipsa de respect fata de persoana careia ii oferim cadoul.


Atunci cand umbli prin magazine dupa cadoul ideal, tine cont de ceea ce reprezinta acesta. Nu sunt putine situatiile in care cadoul oferit sa simbolizeze ceva rau, motiv pentru care este foarte important sa te gandesti la acest aspect inainte de a achizitiona obiectul pe care vrei sa il faci cadou, chiar daca tu personal nu ai superstitii.

O mare greseala care se face atunci cand se ofera un cadou este reprezentata de faptul ca indiferent de cadoul oferit acesta se ofera intr-o punga cadou. Total gresit! De exemplu, nu se recomanda sub nici o forma ca bauturile alcoolice sa fie oferite in astfel de pungi, ci in cutii speciale. In felul acesta, cadoul oferit are un alt impact asupra persoanei careia i-am oferit cadoul. Apropo de bauturi alcoolice, acestea niciodata nu trebuie sa fie facute cadou femeilor sau adolescentilor, ci doar barbatilor.


Indiferent de sacrificiile pe care le-am facut pentru a achizitiona respectivul cadou, niciodata nu trebuie sa pomenim despre acest lucru.

Chestionarea celui caruia i-ai oferit cadoul in legatura cu darul oferit reprezinta un semn de prost gust si trebuie evitat cu orice pret. Cu siguranta ca persoana careia i-ai oferit cadoul va face anumite remarci la adresa cadoului fara a fi nevoie de interventia ta.

Cartile reprezinta una din cele mai comune idei pentru a face un cadou, motiv pentru care se fac multe greseli in momentul in care oferim un asemenea cadou. Scrierea dedicatiilor pe prima pagina reprezinta una din cele mai grave greseli comise de cei care ofera astfel de cadouri. Este o lipsa de respect fata de autor si fata de persoana careia ii oferi respectiva cartea sa scrii anumite dedicatii pe foile cartii. In cazul in care doresti sa ii transmiti anumite ganduri, sentimente, ai posibilitatea de a insera intre foile cartii o hartie in care expui ceea ce vrei sa ii transmiti.


In concluzie, a oferi un cadou nu este un lucru atat de banal cum din pacate cred unii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu