marți, 13 septembrie 2016

Cum sa ai un stil de viata sanatos

Cu totii ne dorim sa avem un stil de viata mai sanatos, dar de cele mai multe ori se intampla sa nu stim de unde sa incepem si ce sa schimbam in obiceiurile noastre. Iata care sunt lucrurile pe care ar trebui sa le faci pentru a avea un stil de viata care sa te ajute sa fii mai sanatos si plin de energie

Include sportul in viata ta

Sedentarismul este una din cele mai mari probleme ale zilelor noastre. Din nefericire, atat adultii cat si copiii au renuntat la a mai face sport. Acest obicei poate duce la multe probleme de sanatate, printre care se numara si obezitatea. Incearca sa incluzi zilnic sportul in viata ta. Pentru inceput e de ajuns doar sa alergi sau sa mergi rapid cel putin o jumatate de ora. Daca nu esti fan alergat, dar iti place sa mergi pe bcicleta sau cu rolele, trebuie sa stii ca orice fel de miscare te ajuta sa fii sanatos.


Renunta la obiceiurile care iti dauneaza

Cu totii avem obiceiuri care ne impiedica sa ducem o viata cat mai sanatoasa cu putinta. Fumatul, consumul de alcool sau preparatele fast-food sunt primele care ii vin in minte oricui. Pe langa asta, daca stai tot timpul la birou, cu ochii in monitor, iar dupa continui cu telefonul si alte gadget-uri de acasa, e clar ca trebuie sa schimbi ceva. Un stil de viata sanatos nu apare pur si simplu. Trebuie sa muncesti pentru a schimba cat mai mult obiceiurile tale rele cu cele bune.


Fa-ti un program care sa te ajute sa nu mai pierzi timp

Stii senzatia aceea pe care o ai dupa ce ai petrecut o zi intreaga fara sa faci nimic? Renunta la obiceiul asta si programeaza-ti zilele cu activitati care sa te faca sa simti ca traiesti cu adevarat. Incearca sa iesi in locuri noi, sa cunosti oameni care au aceleasi pasiuni ca si tine. Un stil de viata sanatos incepe cu alegerile tale zilnice si se termina cu oamenii din jurul tau.

 Daca vrei sa ai un stil de viata sanatos acestea sunt lucrurile pe care trebuie sa le faci, dar asta nu inseamna canu iti poti permite zile in care sa te relaxezi si sa nu faci nimic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu